Hvem er vi?

Om os

Iben og Jesper Dot Engholm


Vi hedder Iben og Jesper,  og sammen har vi lille Isak. Iben er født i år 1995, Jesper er født i år 1994 og Isak er født i år 2022. Sammen bor vi på Engholmgaard, hvor også Ibens forældre, vores heste, hunde og katte bor. 


Iben er vokset op på landet i Midtjylland, på en gård, med heste, hund, kat og smådyr - så dyr har altid været en stor del af hende. Da hun var omkring 5 år gammel begyndte hun til ridning, og siden da har hun været sammen med heste hver eneste dag. Da hun blev 13 år gammel, begyndte hun at undervise i ridning og i kørsel med hest.
Iben har altid haft en stor interesse for de børn og unge som er lidt ekstra udfordret. Da hun var 18 år, fik hun en pige på 10 år i aflastning, og har siden da været aflastningsfamilie. I det arbejde oplevede hun for første gang, hvad det er hun, sammen med hesten kan.

Samtidig havde hun et par 'tumle' piger der kom og var sammen med ponyerne - og lavede lidt gymnastik og andet sjov på ryggen af ponyerne.
Iben har i et par år arbejdet på en folkeskole, med opgaver i Børnehave, SFO og skoledelen. Her har hun samlet pædagogisk erfaring og lært af de daglige udfordringer.


Jesper er vokset op i Odense, i en aktiv familie. Da han lærte Iben at kende begyndte det at spire i ham at arbejde med børn, og den spire har kun vokset sig større i løbet af de sidste par år. Han har derfor arbejdet tre år i en børnehave, hvorefter han har taget uddannelsen som Pædagogisk Assistent, hvilket han afsluttede i 2021. Nu arbejder han bl.a. hver formiddag med skoleværring og som alt-mulig-mand på gården. Han nyder at gå til hånde, generelt bare at være ude i naturen - allerhelst sammen med børn. Hans primære fokus er ikke omkring hestene, men at arbejde med aflastning, skolevægring og at bruge naturen som terapiform.


Isak er deres skønne lille søn, som er født i 2022. Det har vendt deres liv på hovedet, men gjort deres passion for børn endnu større. Isak indgår som en naturlig del på gården, og er med i de aktiviteter der tillader det både inde og ude.